#6: Sose mikrózd meg a vajat!
Mikor nagymamám sütni tanult hol volt még a mikrohullámúsütő, éppen ezért talán természetes, hogy nem használja, de neked sem kéne. Hogy miért? Az összetevőket és az állagot is zavarossá teszi a mikrózás. De akkor mégis mit csinálj, ha elelejtetted idejében kivenni a hűtőből a vajat a sütés előtt, mert valljuk be ez mindenkivel előfordul…? Rakd a vajat egy nejlonba, és sodrófával dolgozd el óvatosan, így a szerkezete nem változik, viszont felolvad!
#7: Hagymapucolás okosan
Te is utálod a hagyma pucolást, mert akármit csinálsz csípi a szemedet? Biztos nem lepődsz meg, hogy nagymamámnak erre is van egy szuper megoldása, méghozzá az, hogy pucolás előtt 5 percre jéghideg vízben áztatja a hagymát. Próbáld ki te is, hiszen tényleg beválik, nulla sírás, az ízében pedig semmi érezhető változás nem lesz!
#8: Forralás csak fakanállal!
Te tudtad, hogyha egy fakanalat helyezel a forrásban lévő vízre, akkor az megakadályozza, hogy kifusson a víz? Ráadásul nagyon praktikus is, hiszen könnyedén tudod utána kavargatni az ételt!
#9: Fahéjas kávé nemcsak télen
Manapság nagyon divatatos ősszel, illetve télen egy kis fahéjat szórni a capuchino, vagy a latte tetejére, de nemcsak ezekkel a tejeskávékhoz passzol nagyon jól. Ha a kis fahéjat szórt a frissen lefőzött fekete kávéba, akkor kellően megédesíti azt, így nem kell se cukrot, se más édesítőt bele tenned.
#10: Celofánt a banánoknak
És végül, de nemutolsó sorban mutatom, hogy tartsd frissen a banánokat, és óvd meg őket attól, hogy megbarnuljanak: tekerd körbe a banán/banánok szárát egy kisebb darab celofánnal, és 3-5 nappal tovább is bírni fogják frissen!