hirdetes

5 nyári piknik recept, amiket ki kell próbálnod még idén

VN
Legjobb 5 nyári piknik recept

Bomb Pop sütemény

A Bomb Pop egy népszerű, klasszikus amerikai jégkrém, amin generációk nőttek fel. Süteményváltozata azonban házilag is elkészíthető, és máris megmutatjuk, hogyan varázsolt még finomabbá vele nyári piknikjeidet!

Hozzávalók (40 db)

•    1/4 bögre vaj, puhítva
•    1/2 bögre porcukor
•    1/2 bögre kristálycukor
•    1 nagy tojás (szobahőmérsékletű)
•    1/3 bögre repceolaj
•    2 és 3/4, vagy 3 bögre liszt
•    1/2 teáskanál szódabikarbóna
•    1/2 teáskanál tartárkrém
•    1/4 teáskanál só
•    Piros és kék ételszínezék
•    1/2 teáskanál cseresznye-, ugyan ennyi málna- és szintén ennyi citromkivonat

Elkészítés

1.    Verd össze puhára a vajat és a cukrokat. Add hozzá a tojást és az olajat, majd keverd össze ezeket is alaposan. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát, a tartást és a sót.
2.    Lassan keverd bele a tartáros keveréket a vajasba, és adj hozzá további lisztet, ha szükséges, amíg a tészta össze nem áll egy golyóvá.
3.    Oszd a tésztát három egyenlő részre. Az egyik részhez add hozzá a piros színezéket és a cseresznyés kivonatot. A másik részhez a kék színezéket, és a málnás kivonatot. A harmadik, nem színezett rész lesz a citromos.
4.    Gyúrj mindhárom tésztadarabból egy 25 cm-es hosszú hengert. Helyezd ezeket egymás mellé (középre a színtelent), és finoman nyomd össze őket. Ez után csomagold be és hűtsd őket 30 percig.
5.    Melegítsd elő a hűtőt 175°C-ra, majd csomagold ki a tésztát, és vágd nagyjából 0,5-0,6 cm-es szakaszokra. A Bomb Pop jégkrémeknek jellegzetes barázdái vannak, amiket egy villával könnyedén kialakíthatsz a tésztákon, mielőtt megsütnéd őket.

hirdetes
6.    Süsd a tésztát 10-12 percig az előmelegített sütőben, majd hagyd hűlni 2 percig, végül pedig helyezd fémrácsra.

Réteges piknik kenyér

Elég egyetlen harapás, és egy egész ízkavalkád robban az ember szájában ezzel a méretes, kiadós szendviccsel. Kiadós csemege kicsiknek és nagyoknak is!

Hozzávalók (12 adag)

•    2 egész olasz kenyér (kb. 45-50 dkg/darab)
•    1/4 bögre olívaolaj
•    3 gerezd fokhagyma, feldarabolva
•    2 teáskanál olasz fűszerkeverék 1-1 teáskanál kanálra szétosztva
•    225 g marhasült
•    12 szelet mozzarella sajt (nagyjából 30 g/szelet)
•    16 friss bazsalikomlevél
•    3 közepes méretű paradicsom, vékonyra szeletelve
•    10 dkg szalámi, vékonyra szeletelve
•    1 üveg (kb. 185 g) pácolt articsókaszív, leszűrve és felszeletelve
•    1 csomag (285 g) tálalásra kész salátalevél
•    225 g csirkefelvágott
•    1 közepes vöröshagyma, vékonyra szeletelve
•    1/4 teáskanál só
•    1/8 teáskanál bors

Elkészítés

1.    Vágd ketté vízszintesen mindkét kenyeret, majd „vájd” ki a tésztát mind az alsó, mind a felső szeletekből, hogy csak a tészta fele maradjon meg (ezzel csinálsz helyet a többi tölteléknek). A kivájt tésztára már nem lesz szükséged a recepthez.
2.    Keverd össze az olajat és a fokhagymát, majd kend be ezzel a kenyerek belsejét. Szórj beléjük egy-egy teáskanál olasz fűszerkeveréket (mindkét kenyérbe 1-1 teáskanál jusson).

hirdetes
3.    A következőkből rakj egy negyednyi adagot mindkét kenyér aljára: marhasült, mozzarella, bazsalikom, paradicsom, szalámi, articsóka, salátalevelek, csirkehús, hagyma. Ezt követően ismételd meg ugyan ezt – így lesz fele-fele arányban elosztva az összes hozzávaló mindkért kenyéren.
4.    Ízlés szerint öntsd egy keveset a maradék fokhagymás-olajos keverékből a rétegekre, majd helyezd rájuk a kenyerek tetejét, és hűtsd őket hűtőben egy óráig a tálalás előtt.

Marhás-sajtos wrap

Ha ezt a nyári piknik receptet olvasgatva nem éhezel meg, akkor semmitől. Tele ropogós zöldségekkel és harapnivaló hússal, ezek a wrap tészták a kosár legfinomabb hideg „főételei” lesznek majd.

Hozzávalók (4 adag)

•    4 db 25 cm-es tortilla wrap, előmelegítve
•    225 g metélőhagymás és vöröshagymás krémsajt
•    1 bögre reszelt sárgarépa
•    1 bögre reszelt Monterey Jack sajt
•    45 dkg főtt marhahús, vékonyra szeletelve
•    Néhány kertisaláta-levél

Elkészítés

1.    Nincs más dolgod, mint kikenni minden tortilla tészta egyik oldalát a krémsajttal, majd rétegekben felrakni rájuk a répát, a Monterey Jack sajtot, a marhahúst, és a salátaleveleket.
2.    Ez után tekerd őket össze szorosan, és hűtsd őket 30 percig tálalás előtt. 2-2 részre vágva tálald őket.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Õrvidék magyarsága

Õrvidék magyarsága: Őrvidék magyarsága Ausztria legkeletibb és egyben legújabb... Tovább

A Duna-part látképe és a Budai Várnegyed

A Duna-part látképe és a Budai Várnegyed: Az UNESCO magyarországi világörökségei... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Gasztronómia Kirándulás Programajánló Szórakozás Utazás