Bomb Pop sütemény
A Bomb Pop egy népszerű, klasszikus amerikai jégkrém, amin generációk nőttek fel. Süteményváltozata azonban házilag is elkészíthető, és máris megmutatjuk, hogyan varázsolt még finomabbá vele nyári piknikjeidet!
Hozzávalók (40 db)
• 1/4 bögre vaj, puhítva
• 1/2 bögre porcukor
• 1/2 bögre kristálycukor
• 1 nagy tojás (szobahőmérsékletű)
• 1/3 bögre repceolaj
• 2 és 3/4, vagy 3 bögre liszt
• 1/2 teáskanál szódabikarbóna
• 1/2 teáskanál tartárkrém
• 1/4 teáskanál só
• Piros és kék ételszínezék
• 1/2 teáskanál cseresznye-, ugyan ennyi málna- és szintén ennyi citromkivonat
Elkészítés
1. Verd össze puhára a vajat és a cukrokat. Add hozzá a tojást és az olajat, majd keverd össze ezeket is alaposan. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát, a tartást és a sót.
2. Lassan keverd bele a tartáros keveréket a vajasba, és adj hozzá további lisztet, ha szükséges, amíg a tészta össze nem áll egy golyóvá.
3. Oszd a tésztát három egyenlő részre. Az egyik részhez add hozzá a piros színezéket és a cseresznyés kivonatot. A másik részhez a kék színezéket, és a málnás kivonatot. A harmadik, nem színezett rész lesz a citromos.
4. Gyúrj mindhárom tésztadarabból egy 25 cm-es hosszú hengert. Helyezd ezeket egymás mellé (középre a színtelent), és finoman nyomd össze őket. Ez után csomagold be és hűtsd őket 30 percig.
5. Melegítsd elő a hűtőt 175°C-ra, majd csomagold ki a tésztát, és vágd nagyjából 0,5-0,6 cm-es szakaszokra. A Bomb Pop jégkrémeknek jellegzetes barázdái vannak, amiket egy villával könnyedén kialakíthatsz a tésztákon, mielőtt megsütnéd őket.
Réteges piknik kenyér
Elég egyetlen harapás, és egy egész ízkavalkád robban az ember szájában ezzel a méretes, kiadós szendviccsel. Kiadós csemege kicsiknek és nagyoknak is!
Hozzávalók (12 adag)
• 2 egész olasz kenyér (kb. 45-50 dkg/darab)
• 1/4 bögre olívaolaj
• 3 gerezd fokhagyma, feldarabolva
• 2 teáskanál olasz fűszerkeverék 1-1 teáskanál kanálra szétosztva
• 225 g marhasült
• 12 szelet mozzarella sajt (nagyjából 30 g/szelet)
• 16 friss bazsalikomlevél
• 3 közepes méretű paradicsom, vékonyra szeletelve
• 10 dkg szalámi, vékonyra szeletelve
• 1 üveg (kb. 185 g) pácolt articsókaszív, leszűrve és felszeletelve
• 1 csomag (285 g) tálalásra kész salátalevél
• 225 g csirkefelvágott
• 1 közepes vöröshagyma, vékonyra szeletelve
• 1/4 teáskanál só
• 1/8 teáskanál bors
Elkészítés
1. Vágd ketté vízszintesen mindkét kenyeret, majd „vájd” ki a tésztát mind az alsó, mind a felső szeletekből, hogy csak a tészta fele maradjon meg (ezzel csinálsz helyet a többi tölteléknek). A kivájt tésztára már nem lesz szükséged a recepthez.
2. Keverd össze az olajat és a fokhagymát, majd kend be ezzel a kenyerek belsejét. Szórj beléjük egy-egy teáskanál olasz fűszerkeveréket (mindkét kenyérbe 1-1 teáskanál jusson).
4. Ízlés szerint öntsd egy keveset a maradék fokhagymás-olajos keverékből a rétegekre, majd helyezd rájuk a kenyerek tetejét, és hűtsd őket hűtőben egy óráig a tálalás előtt.
Marhás-sajtos wrap
Ha ezt a nyári piknik receptet olvasgatva nem éhezel meg, akkor semmitől. Tele ropogós zöldségekkel és harapnivaló hússal, ezek a wrap tészták a kosár legfinomabb hideg „főételei” lesznek majd.
Hozzávalók (4 adag)
• 4 db 25 cm-es tortilla wrap, előmelegítve
• 225 g metélőhagymás és vöröshagymás krémsajt
• 1 bögre reszelt sárgarépa
• 1 bögre reszelt Monterey Jack sajt
• 45 dkg főtt marhahús, vékonyra szeletelve
• Néhány kertisaláta-levél
Elkészítés
1. Nincs más dolgod, mint kikenni minden tortilla tészta egyik oldalát a krémsajttal, majd rétegekben felrakni rájuk a répát, a Monterey Jack sajtot, a marhahúst, és a salátaleveleket.
2. Ez után tekerd őket össze szorosan, és hűtsd őket 30 percig tálalás előtt. 2-2 részre vágva tálald őket.