hirdetes

Készíts otthon fagylaltot! Íme a legjobb receptek!

Rékka

Ha nyár, akkor fagyi, szerintem majdnem mindenki így van ezzel. A mai fagylaltozókban elképesztően sokféle ízzel lehet találkozni, egyik finomabb, mint a másik. De mi a helyzet akkor, ha otthon jön rá valakire a fagylaltozhatnék? Készíteni kell! Bizony, otthon, te is tudsz fagylatot csinálni – mutatok is hozzá néhány szuper receptet!

Ínycsiklandó fagyik, amiket fagyigép nélkül készíthetsz!

Csokoládéfagylalt

Ebben a receptben a legjobb, hogy fagylaltgép nélkül is el lehet készíteni, és variálható fűszerekkel, gazdagítható puffasztott rizsszemekkel vagy akár grillázs darabkákkal.

Hozzávalók

•    2 db tojás
•    4 ek porcukor
•    2 ek cukrozatlan kakaópor
•    15 dkg étcsokoládé
•    2.5 dl habtejszín

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez. A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük, ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk az előző keverékhez. Elektromos habverővel felverjük a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a maradékfeldarabolt étcsokoládét. Elsimítjuk egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük. 7,5 dl fagylalt lesz belőle.

Joghurtos citromfagyi

Ha a csokoládénál fanyarabb ízeket kedvelsz, ez lesz a te recepted! Ehhez sincs szükséged fagylaltgépre!

Hozzávalók

hirdetes

•    300 ml habtejszín
•    250 ml görög joghurt
•    200 g porcukor
•    3 dl tej
•    2 citromból nyert citromlé
•    2 citromból nyert citromhéj

Elkészítés

A hideg tejszínt verjük kemény habbá. A görög joghurtot keverjük csomómentesre a porcukorral, majd a tejjel és a citromok héjával, valamint levével. Az egészet adjuk a felvert tejszínhez, és óvatosan forgassuk össze. Öntsük jól zárható műanyag dobozba, és tegyük a mélyhűtőbe legalább 6 órára. Ha megfagyott, 1x1 cm-es kockákra vágjuk fel, és tegyük turmixgépbe, majd addig keverjük, amíg krémes nem lesz. Mehet vissza a dobozba, majd újra a fagyasztóba addig, amíg vissza nem dermed. Utána kanalazhatjuk.

Levendulás fagylalt

Mivel a levendula nyugtató, békítő hatású, ne várjuk ettől a fagyitól az üde pörgést – ellenben, ha szereted a levendula aromáját, illatát, ízét, akkor ez a recept neked lett kitalálva (és ehhez sem kell fagyigép)!

Hozzávalók

•    70 g fagylaltpor
•    0.5 csomag vaníliás cukor (vagy pár csepp vaníliaesszencia)

hirdetes
•    2 dl tej
•    2 dkg fehér csokoládé
•    3 db levendula

Elkészítés

A fagyiporból a tasakon leírtak szerint készítsünk fagylaltot (ehhez kell a 2 dl tej). A lágy krémbe habverővel kavarjuk bele a vaníliás cukrot (vagy esszenciát) és a levendulát. A csokikockákat éles késsel vágjuk apróbb darabokra és ezt is keverjük a krémhez. Az egészet kanalazzuk formákba és tegyük egy estére, de legalább 3-4 órára mélyhűtőbe. 

Tipp: lehet már sokfelé kapni gumiszerű jégkocka tartót, használhatjuk ezeket; jópofa hatása van a különböző alakú, kisebb fagyiknak. Persze lehet kis tégelyekbe, akár nagyba is, s a végén fagyikanállal szedegetni belőle. Illetve százforintos boltokban is található pálcás jégkrémforma, ami ugyancsak tökéletesen megfelel a célnak.

A cikknek itt még nincs vége, a következő oldalon vár még három, fagylaltgép nélkül elkészíthető fagyi!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hortobágyi Nemzeti Park

Magyarország első alapítású és második legnagyobb területű  nemzeti parkja, a nagy... Tovább

Mikszáth Kálmán

Mikszáth Kálmán: Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar Magyarország Szórakozás