Tengergyümölcsei paella
Hozzávalók
400 gramm rizs; 2 fej vöröshagyma; 2 gerezd fokhagyma; 1 liter alaplé (húsleves vagy zöldségleves); 30 gramm borsó; 1 db kaliforniai paprika; 750 gramm tengergyümölcsei mix; só; bors; sáfrány
Elkészítés
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. Egy nagy, lapos serpenyőt szedjünk elő, de olyan legyen, aminek az alja teljesen egyenes, ezzel biztosítva az egyenletes hőeloszlást, illetve ügyeljünk arra is, hogy minden alapanyagunk beleférjen az edénybe. A serpenyőbe öntsünk egy kevés olívaolajat és adjuk hozzá a vöröshagymát. Pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk további 1 percig. Ezután adjuk hozzá a zöldségeket, és kicsit pároljuk meg őket. Ezután jöhet hozzá a rizst, majd öntsük fel az alaplével és ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal és pár szál sáfránnyal. A rizs főzése során ne kevergessük egyszer sem az ételt! Ha már a rizs félpuhára főtt, a tengergyümölcsei mixet is öntsük bele, majd főzzük pár percig keverés nélkül az egész ételt! Ha minden megpuhult kész az étel!
Csirkés paella
Hozzávalók
400 gramm rizs; 2 fej vöröshagyma; 2 gerezd fokhagyma; 1 liter alaplé; 750 gramm csirkemell; 2 db paradicsom; 1 kaliforniai paprika; 250 gramm zöldborsó; só; bors; sáfrány
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát pároljuk üvegesre olívaolajon, majd jöhet rá a zúzott fokhagyma. Ezután az apróra vágott csirkemellet pirítsuk le, sózzuk, borsozzuk kicsit, majd jöhetnek hozzá a felvágott zöldségek. Egy pár percig pirítsuk őket, majd mehet rá a rizs, az alaplé és a fűszerezés. Az ételt ne kevergessük, csak hagyjuk, amíg a rizs teljesen megpuhul. Ha készen van, friss citromlével, petrezselyemmel meghintve találjuk.
A paella egy olyan étel, amellyel bátran kísérletezhetünk, és elkészíthetjük a saját ízvilágú paellánkat is. Az étel alapja a risz, a hagyma, fokhagyma, só, bors, sáfrány és az alaplé. Ezekhez lényegében azt adunk hozzá, amit csak szeretnénk. Készíthetjük simán zöldségekkel, de akár kolbásszal, marhahússal vagy kagylóval is. Gyorsan elkészíthető és nyáron tökéletes választás, ha nem szeretnénk zsíros, az emésztésünket megterhelő ételt enni.