hirdetes

Ha könnyű nyári ebédre vágysz: Spanyol paella variációk (recept)

SzSz, ZH
Ha könnyű nyári ebédre vágysz: Spanyol paella variációk (recept)

Tengergyümölcsei paella

Hozzávalók

400 gramm rizs; 2 fej vöröshagyma; 2 gerezd fokhagyma; 1 liter alaplé (húsleves vagy zöldségleves); 30 gramm borsó; 1 db kaliforniai paprika; 750 gramm tengergyümölcsei mix; só; bors; sáfrány

Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. Egy nagy, lapos serpenyőt szedjünk elő, de olyan legyen, aminek az alja teljesen egyenes, ezzel biztosítva az egyenletes hőeloszlást, illetve ügyeljünk arra is, hogy minden alapanyagunk beleférjen az edénybe. A serpenyőbe öntsünk egy kevés olívaolajat és adjuk hozzá a vöröshagymát. Pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk további 1 percig. Ezután adjuk hozzá a zöldségeket, és kicsit pároljuk meg őket. Ezután jöhet hozzá a rizst, majd öntsük fel az alaplével és ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal és pár szál sáfránnyal. A rizs főzése során ne kevergessük egyszer sem az ételt! Ha már a rizs félpuhára főtt, a tengergyümölcsei mixet is öntsük bele, majd főzzük pár percig keverés nélkül az egész ételt! Ha minden megpuhult kész az étel! 

hirdetes

Csirkés paella 

Hozzávalók

hirdetes

400 gramm rizs; 2 fej vöröshagyma; 2 gerezd fokhagyma; 1 liter alaplé; 750 gramm csirkemell; 2 db paradicsom; 1 kaliforniai paprika; 250 gramm zöldborsó; só; bors; sáfrány

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát pároljuk üvegesre olívaolajon, majd jöhet rá a zúzott fokhagyma. Ezután az apróra vágott csirkemellet pirítsuk le, sózzuk, borsozzuk kicsit, majd jöhetnek hozzá a felvágott zöldségek. Egy pár percig pirítsuk őket, majd mehet rá a rizs, az alaplé és a fűszerezés. Az ételt ne kevergessük, csak hagyjuk, amíg a rizs teljesen megpuhul. Ha készen van, friss citromlével, petrezselyemmel meghintve találjuk. 

A paella egy olyan étel, amellyel bátran kísérletezhetünk, és elkészíthetjük a saját ízvilágú paellánkat is. Az étel alapja a risz, a hagyma, fokhagyma, só, bors, sáfrány és az alaplé. Ezekhez lényegében azt adunk hozzá, amit csak szeretnénk. Készíthetjük simán zöldségekkel, de akár kolbásszal, marhahússal vagy kagylóval is. Gyorsan elkészíthető és nyáron tökéletes választás, ha nem szeretnénk zsíros, az emésztésünket megterhelő ételt enni. 

Jó étvágyat! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Fertő-táj

Fertő-táj: Magyarország és Ausztria Természeti illetve kulturális kategóriában kapta meg az... Tovább

A hollóházi porcelán

A hollóházi porcelán: A Hollóházi Porcelángyár 1777-ben alakult meg a Borsod-Abaúj-Zemplén... Tovább

Tovább a lexikonra