Hámozzuk meg a burgonyákat, majd reszeljük őket egy tálba, vágjuk finomra a káposztát. Adjuk a krumplihoz hozzá a tojásokat, a lisztet, illetve a káposztát. Ízesítsük a borssal majd dolgozzuk őket össze.
Eközben keverjük a tejföl a zúzott fokhagymához és a már finomra vágott snidlinghez.
Süssük ropogósra a felszeletelt szalonnát, ahogy elkészült tartsuk melegen. Az ebből megmaradt zsiradékot forrósítsuk fel az olajjal. Ebbe kanalazzuk bele az elkészített masszánkat, s kissé lelapítva süssük őket aranybarnára. Szedjük őket papírtörlőre.
Forrón tálaljuk a fokhagymás krémmel, illetve a szalonnával.
Savanyú káposztás leves kolbásszal - egyszerűen
Hozzávalók (4 adag)
- 40 dkg savanyú káposzta
- 6 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg füstölt hús
- 10 dkg főzőkolbász
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 1 teáskanál kömény
- 5 dkg sertészsír
- 4 dkg liszt
- 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
Először csepegtessük le a savanyú káposztát, majd daraboljuk fel. Vágjuk apróra közben a hagymákat, a füstölt szalonnát, majd utóbbit süssük üvegesre. Pirítsuk meg zsíron a hagymákat.
Közben készítsük el rántásunkat a leveshez; olvasszuk meg a sertészsírt, keverjük hozzá a lisztet, és az őrölt fűszerpaprikat.
Amikor a kolbász és a hús megpuhult, vegyük ki őket a levesből, s keverjük bele a rántást. Ezután egy negyedórányi főzés elég lesz neki. Vágjuk kis darabokra a húst és a kolbászt, majd tegyük vissza azokat a levesbe.
Tálaljuk tejföllel.