hirdetes

Még a kanál is megáll ebben a SÜTŐBEN SÜLT SZILVALEKVÁR-ban cukor nélkül

VN
sütőben sült szilvalekvár recept cukor nélkül

Hozzávalók a sütőben sült szilvalekvárhoz

  • 8 kg szilva

A sütőben sült szilvalekvár elkészítése

Ne aggódj, nem egy bonyolult folyamat az egész, mindösszesen fél óra alatt össze lehet készülni, az eredményünk pedig mennyeien finom szilvalekvár lesz cukor és tartósítószer nélkül.

hirdetes

A sütőben sült szilvalekvár elkészítésének nem meglepő módon az első lépése a szilvák megmosása lesz, amit rögtön követ azok kimagozása is. Innen már nem bonyolult az ügy, egyszerűen csak elő kell venni két nagyobb tepsit (vagy a mennyiségnek megfelelően lehet ez egy is), és belepakolni a félbe vágott szilvákat. Még egyszer leírjuk itt is, hogy úgy kell pakolni a tepsit, hogy legyen hely a szilva levének, ne kelljen a sütő aljára folynia, mert akkor nemcsak takarítani lehet, hanem az értékes ízes lekváralapanyagokat is sajnálni. Az elején valósággal fortyogni fog a szilva, csinálj helyet a lének! Majd ezt be kell tenni a sütőbe, ha éjszakára teszed be, akkor 120 fokra kapcsold a sütőt, ha napközben rá tudsz nézni néha, akkor mehet 150 fokon is. Érdemes 2-3 óra múlva átkavarni, de nem szükségszerű. tehát ha 2-3 óra múlva ránézel, akkor rakhatod 150 fokra addig. A szilváknak lassan kell sülniük, az a lényege a folyamatnak, hogy távozzon belőlük a nedvesség. Akkor lesz készen a sütés nélküli szilvalekvár, ha elérte a megfelelő állagot, azaz sűrű, fekete, nem folyik. Ezután már csak sterilizált, azaz kifőzött üvegekbe kell tölteni a szilvalekvárjainkat. Egy kicsit tömősen kell tenni, hogy ne maradjon benne levegő. Steril kupakot teszünk rá, majd paplanok között hagyjuk kihűlni. 

hirdetes

Jó étvágyat a mennyeien finom sütőben sült szilvalekvárhoz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Egri csillagok

Az Egri csillagok Gárdonyi Géza 1899-től folytatásokban megjelenő, majd 1901-ben könyvben... Tovább

Tihanyi-félsziget

Tihanyi-félsziget: Az egyik leghíresebb része az országnak, mert ez annyira a Balaton része,... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Gasztronómia