A tavasz kezdetén, még a húsvéti időszakot megelőzően megjelenik receptjeinkben az újhagyma, medvehagyma, retek – melyeknek mostani receptjeinknél is nagyobb szerepe lesz! Te is szereted őket? Akkor ezeket az egyszerű, isteni finom szendvicskrémeket Neked is érdemes lesz kipróbálnod, hiszen akár még a húsvéti reggelinél is jól jöhetnek!
1. Újhagymás túrókrém
Hozzávalók (4 adag)
- 20 dkg tehéntúró
- 10 dkg juhtúró
- 1 db újhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál snidling
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése rendkívül egyszerű, ugyanis ahogy felvágjuk az újhagymát, illetve a snidlinget felkarikázzuk, majd miután az összes hozzávalót habosra kikevertük, már fogyaszthatjuk is, de amennyiben szeretnénk, hogy az ízek jobban összeálljanak, érdemes egy-két órát fogyasztás előtt a hűtőbe tennünk krémünket.
2. Medvehagymás tojáskrém
Hozzávalók (4 adag)
- 3 db tojás
- 10 g medvehagyma
- 10 dkg vaj
- 1 db újhagyma, vagy metélőhagyma
- só, bors ízlés szerint
Főzzük meg a tojásokat, majd ahogy elkészültek, meghámozásuk után hagyjuk őket kihűlni.
A metélőhagymán kívül a hozzávalókat turmixoljuk össze, majd ízesítsük sóval, borssal, amennyire szükséges.
A hagymát majd a tetejére szórjuk felkarikázva.
Nincs ötleted, hogyan díszítsd fel otthonod húsvétra? Inspirálódj galériánkból!
3. Tojásos – tonhalas szendvicskrém
Hozzávalók (4 adag)
- 80 g tonhalkonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3 db újhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál majonéz
- só, bors, őröl fűszerkömény ízlés szerint
Egy nagyobb tálba reszeljük bele a már megfőtt tojásokat, majd ízesítsük őket sóval, borssal, és a köménnyel.
Karikázzuk fel vékonyan az újhagymát, s tegyük azt is a tálba, majd kanalazzuk bele a tonhalat, szintén reszeljük bele a fokhagymát, s a végén szórjuk meg őket fél csokor finomra aprított petrezselyemmel. Forgassuk össze a hozzávalókat jól.
Amint ez megtörtént, öntsük hozzá a mustárt, majonézt és a tejfölt. Keverjük át alaposan.
Ahogy szendvicsünkre kentük az elkészült krémet, tálaláskor szórjuk rá a frissen pirított újhagymát, valamint a petrezselymet. Pirítóssal a legfinomabb.