hirdetes

6 tavaszias szendvicskrém, ami akár a húsvéti reggelit is fel fogja dobni

TK, ZH
Frissítve: 2024.03.26
Frissítette: ZH
Szendvicskrém tavaszra

4.    Egyszerű maradékmentő csirkehúskrém


Hozzávalók (6 adag)


-    35 dkg csirke
-    1 db vöröshagyma
-    4 db újhagyma
-    2 evőkanál tejföl
-    1 teáskanál mustár
-    1 evőkanál majonéz
-    2 evőkanál vaj
-    só, bors, őröl fűszerkömény, petrezselyem ízlés szerint


A maradék sült vagy főtt húst kockázzuk fel, majd tegyük őket egy késes robotgépbe. 


Egy fej hagymát aprítsunk fel, majd dinszteljük meg.


Adjuk hozzá a húshoz az imént dinsztelt hagymát, a tejfölt, vajat, majonézt, mustárt, újhagymát, valamint a fűszereket. Ahogy ízesítjük sóval, borssal, figyeljünk oda, hogy eredetileg mennyire volt fűszerezve a csirkehús, amivel dolgozunk.


Tetszés szerint krémesítsük, majd ízlés szerint még adhatunk hozzá vajat, tejfölt, amennyiben krémesebb állagot szeretnénk.


Akkor a legfinomabb, ha friss kenyérre kenjük, arról nem is beszélve, ha esetleg fogyasztás előtt szórunk rá egy kevés újhagymát, illetve petrezselymet.

hirdetes


5.    Uborkás szendvicskrém


Hozzávalók (6 adag)


-    1 db kígyóuborka
-    2 evőkanál tejföl
-    2 evőkanál majonéz
-    20 dkg krémsajt
-    1 gerezd fokhagyma
-    2 db újhagyma zöldje
-    2 db újhagyma


Keverjük ki a krémsajtot a tejföllel, illetve a majonézzel. Ehhez adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát.
Karikázzuk fel az újhagymát – zöldjével együtt, majd forgassuk össze a krémsajttal.


Mossuk meg alaposan az uborkát, s aprítsuk nagyjából fél cm-es darabokra – ezt is adjuk hozzá az alaphoz.


Lefóliázva hagyjuk nagyjából három órát hűtőben, de amennyiben szeretnénk egy éjszaka se fog neki ártani.


Másnap kenjük kenyérre, használjuk mártogatósnak – mindkettőnek tökéletes lesz, illetve ahogy érezzük meg fűszerezhetjük chilivel, sóval, borssal, ha szeretnénk.

hirdetes


6.    Villámgyors brokkolikrém


Hozzávalók (4 adag)


-    1 db brokkoli
-    1 db chili
-    200 g tejföl
-    2 db újhagyma
-    só, citromlé ízlés szerint


Szedjük rózsáira a brokkolit, majd azokat sós vízben nagyjából 5 – 10 perc alatt főzzük puhára. Ezután tegyük a rózsákat hideg vízbe, s szűrjük őket le.


Tisztítsuk meg, majd vágjuk gyűrűkre a hagymát. Tegyük a brokkolit egy nagyobb edénybe, vágjuk ketté a chilit, vágjuk ki a magokat belőle, majd aprózzuk fel.


Adjuk a brokkolihoz a hozzávalókat, majd botmixerrel dolgozzuk őket össze. Krémünket ízesítsük sóval, citromlével.

Neked melyik szendvicskrém tetszett a legjobban?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Goldmark Péter Károly

Goldmark Péter Károly: Goldmark Péter Károly magyar-amerikai mérnök, fizikus. Kezdetekben... Tovább

A magyarság származástudata

A magyarság származástudata: A sumér, szkíta és a hun származástudatunkat a Csodaszarvas... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia