hirdetes

Ínycsiklandó turmix receptek

Puskás Rékka

Te is odavagy a turmixokért? Tudtad, hogy egy jól elkészített turmix reggelire akár egész délelőtt ellát energiával? Ráadásul nagyon finomak! Ebben a cikkben összeszedtem a legínycsiklandóbb turmixok receptjeit, amikkel egy kis vidámságot csempészhetünk a tavaszi mindennapokba! Neked melyik a kedvenced?

A legfinomabb turmix receptek

Áfonyás almapuncs

Hozzávalók:

  • Fél csésze friss vagy fagyasztott áfonya
  • Fél csésze méz
  • 250 ml víz
  • Egy hámozatlan és negyedekbe vágott alma

Elkészítés: A mixelést egészen addig folytassuk, amíg a lé teljesen lágy és sűrű nem lesz. Egy fémszálas szűrőn keresztül szűrjük le az elkészült sűrítményt. Ne próbáljuk erősen átpréselni a szűrőn a keveréket csak azért, hogy tisztább legyen.

Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy körülbelül egy liter puncsunk legyen. Az elkészült keverék még így is elég erős lesz, ezért dobhatunk bele néhány jégkockát. A folyamatot addig ismételjük, míg teljesen meg nem telik a puncsostálunk. A szűrőn fennmaradt áfonyatörmeléket mint pépet külön is felszolgál-
hatjuk akár magában, de szórhatunk rá diót, mazsolát, ananászdarabokat is.

hirdetes


Házi készítésű V-8 ital

Hozzávalók:

  • Két csésze konzervparadicsom
  • 11 vagy 17 dkg darabolt zeller vagy zöldje Káposzta
  • Egy cikkely kötöző- vagy bostoni saláta
  • Egy kis darab hagyma vagy annak zöldje
  • 11 dkg sárgarépa

Elkészítés:Egy teáskanál zöldségfűszer (például zöldséglevesalap, melyet megvásárolhatnak a gyógynövényboltokban is) Egy nagyobb ág petrezselyem zöldje l db piros vagy zöld édespaprika

A keveréket mindaddig mixeljük, amíg sűrű és sima nem lesz. A végén most is dobjunk bele néhány jégkockát, ami lehűti, és tovább növeli az ital simaságát. Zamatát kis citromlé vagy fűszerek hozzáadásával fokozhatjuk. Az elkészült italnak hasonló lesz az íze, mint a boltban is megvásárolható cukrozott V-8 italnak.


NÉHÁNY JAVASLAT A FEHÉRJETARTALOM ÉS AZ ITALOK SIMASÁGÁNAK NÖVELÉSÉRE

hirdetes

Friss őszibarack: Használjunk 62 ml mézet, fél teáskanál
mandulaízesítőt és négy darab közepes barackot.

Friss sárgabarack: Elkészítése hasonló az őszibarackhoz, csak itt 7 db félbevágott sárgabarackot teszünk bele

Papayalé: Egy csésze, azaz 250 ml lé és öt evőkanál méz összekeverésével  készíthetjük el.

Sárga és narancssárga gyümölcsök: Az elkészítéshez 22 dkg friss gyümölcsre, mandulaízesítőre és 5 evőkanál mézre lesz szükségünk.

A cikk itt még nem ért véget, lapozz a következő oldalra, ahol további szuper receptek várnak, a cikk végén pedig kérlek szavazz, hogy neked melyik tetszik legjobban! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A díszmagyar

A díszmagyar, a magyar kultúra alkotása, egy 19. században kialakult nemzeti díszöltözék. Ez... Tovább

Kékfrankos

Kékfrankos: A kékfrankos a szőlőfélék családjába, a bortermő szőlőkhöz tartozó... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar