Te is odavagy a turmixokért? Tudtad, hogy egy jól elkészített turmix reggelire akár egész délelőtt ellát energiával? Ráadásul nagyon finomak! Ebben a cikkben összeszedtem a legínycsiklandóbb turmixok receptjeit, amikkel egy kis vidámságot csempészhetünk a tavaszi mindennapokba! Neked melyik a kedvenced?
Áfonyás almapuncs
Hozzávalók:
- Fél csésze friss vagy fagyasztott áfonya
- Fél csésze méz
- 250 ml víz
- Egy hámozatlan és negyedekbe vágott alma
Elkészítés: A mixelést egészen addig folytassuk, amíg a lé teljesen lágy és sűrű nem lesz. Egy fémszálas szűrőn keresztül szűrjük le az elkészült sűrítményt. Ne próbáljuk erősen átpréselni a szűrőn a keveréket csak azért, hogy tisztább legyen.
Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy körülbelül egy liter puncsunk legyen. Az elkészült keverék még így is elég erős lesz, ezért dobhatunk bele néhány jégkockát. A folyamatot addig ismételjük, míg teljesen meg nem telik a puncsostálunk. A szűrőn fennmaradt áfonyatörmeléket mint pépet külön is felszolgál-
hatjuk akár magában, de szórhatunk rá diót, mazsolát, ananászdarabokat is.
Házi készítésű V-8 ital
Hozzávalók:
- Két csésze konzervparadicsom
- 11 vagy 17 dkg darabolt zeller vagy zöldje Káposzta
- Egy cikkely kötöző- vagy bostoni saláta
- Egy kis darab hagyma vagy annak zöldje
- 11 dkg sárgarépa
Elkészítés:Egy teáskanál zöldségfűszer (például zöldséglevesalap, melyet megvásárolhatnak a gyógynövényboltokban is) Egy nagyobb ág petrezselyem zöldje l db piros vagy zöld édespaprika
A keveréket mindaddig mixeljük, amíg sűrű és sima nem lesz. A végén most is dobjunk bele néhány jégkockát, ami lehűti, és tovább növeli az ital simaságát. Zamatát kis citromlé vagy fűszerek hozzáadásával fokozhatjuk. Az elkészült italnak hasonló lesz az íze, mint a boltban is megvásárolható cukrozott V-8 italnak.
NÉHÁNY JAVASLAT A FEHÉRJETARTALOM ÉS AZ ITALOK SIMASÁGÁNAK NÖVELÉSÉRE
Friss őszibarack: Használjunk 62 ml mézet, fél teáskanál
mandulaízesítőt és négy darab közepes barackot.
Friss sárgabarack: Elkészítése hasonló az őszibarackhoz, csak itt 7 db félbevágott sárgabarackot teszünk bele
Papayalé: Egy csésze, azaz 250 ml lé és öt evőkanál méz összekeverésével készíthetjük el.
Sárga és narancssárga gyümölcsök: Az elkészítéshez 22 dkg friss gyümölcsre, mandulaízesítőre és 5 evőkanál mézre lesz szükségünk.