Mi magyarok tudjuk, hogy a túró egy valóságos kincs. Nemcsak nagyon finom, egészséges, szuper élelmiszer, hanem megannyi módon, megannyiféleképpen fel lehet használni a konyhában. Egyszerű, és nagyszerű alapanyag, ami megannyi hagyományos magyar ételt tökéletessé varázsol. De nemcsak főzéskor, hanem sütéskor is remekül, egyszerűen, kreatívan, finoman lehet használni. Most ehhez mutatunk nagyon jó recepteket, jöjjön is 3 mennyei túros sütemény recept!
Ízletes túrós sütemény a bocikocka
A bocikocka nevét onnan kapta, hogy ugyanolyan foltos, mint a bocik, nemcsak nagyon mutatós, hanem finom is, vendégváróként, vasárnapi ebédhez, vagy csakúgy is tökéletes választás
Hozzávalók a bocikockához
A tésztához
1 db tojás
11 evőkanál cukor
11 evőkanál napraforgó olaj
15 evőkanál finomliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
A töltelékhez
25 dkg tehéntúró
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál búzadara
A bociszelet elkészítése
Első lépésként a tojást a cukorral és az olajjal alaposan kikavarjuk. Előveszünk egy másik edény, és ebben a liszthez adjuk a szódabikarbónát, a kakaóport, a citrom héját, majd jól elkeverjük. Ezt a két részt összeforgatjuk, majd lassanként adagoljuk hozzá a tejet. Beleöntjük a masszát egy margarinnal kikent és liszttel megszórt tepsibe. Majd persze a lényegről, a túróról sem feledkezünk meg, ezt egy villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a cukrot és a búzadarát, majd jól összekeverjük, és egy kiskanál segítségével belekanalazzuk a masszába, ami már a tepsiben áll. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihülve szeleteljük!