Hozzászoktunk már, hogy minket magyarokat a világon egy kicsit különcnek tartanak. Furcsa a nyelvünk, érdekesek a szokásaink és akkor még nem is szóltunk a gasztronómiánkról.
Egy amerikai újság, a Buzzfeed összegyűjtötte és be is mutatta olvasóinak, hogy milyen különlegességekkel találkozhat az ember, milyen nem mindennapi dolgokat ehet, ha idelátogat Magyarországra. Bár számunkra a felsorolt ételek mindennapinak tűnnek, a külföldiek számára meglehetősen szokatlanok, és biztos, hogy máshol nem találkoztak még hasonlóval. A cikkben az a legviccesebb, ahogy a szerző próbálja elmagyarázni, hogy az egyes ételek pontosan hogyan is néznek ki, ilyenek és hogyan képzeljék el egyáltalán az ízüket. Tanulságos, és mókás anyag következik!
1.Lángos
Mi ez: Tányérméretű sült tészta, amelyet általában tejföllel és sajttal fojtanak le. Egyéb lehetséges öntetek lehet a fokhagymás szósz vagy ketchup.
Miért fantasztikus: Kihagytam azt a részt, ahol "sült tésztát" írtam?
2.Gulyás leves
Mi ez: A legjobban gulyás néven ismert, ez a népszerű leves magyar eredetű. Marhahúst, burgonyát és zöldséget, rengeteg paprikát és fűszereket tartalmaz.
Miért fantasztikus: Eredetileg pásztorok fogyasztották, a gulyás kényelmi étkezés: kiadós, otthonos és meleg.
3.Palacsinta
Mi ez: A crépes magyar változata. Népszerű típusai a Hortobágyi, ami darált hússal van töltve, sült hagymával, tejfölös/paprikás szósszal a tetején, és Gundel, őrölt dióval, mazsolával és rummal, sötét csokoládé öntettel. Igen.
Miért fantasztikus: A palacsinta kissé vastagabb, mint a francia társa, így kevésbé hajlamos szakadni, ha gazdagabb tölteteket tartalmaz (lásd fent). Többet enni = több szeretni!
4.Pörkölt
Mi ez: Húsból (gyakran marhából- vagy csirkéből), paradicsommal, paprikával és hagymával készített étel, általában a magyar tésztával, nokedlivel tálalva.
Miért fantasztikus: A Pörköltöt gyakran tűz felett főzik bográcsban, amely egy hagyományos - és nehéz - magyar fém edény. Csak hívj át néhány barátot, vegyél egy nagy kenyeret és némi bort, és készen áll a kerti party.
5.Gesztenyepüré
Mi ez: Gesztenye, cukor és rum pürésítve, általában tejszínhabbal tálalva.
Miért fantasztikus: Ez az édes, krémes desszert bizonyítja, hogy a gesztenye sokkal több, mint csupán pörkölve.
6.Halászlé
Mi ez: Hagyományos magyar leves paprikával fűszerezve, folyami haldarabokkal..
Miért fantasztikus: Noha ez meglehetősen egyszerűnek tűnik, a halászlét hagyományosan tűz felett készítik, bográcsban, egy több órás folyamat során, amely magába foglalja a halleves elkészítését a semmiből. Ráadásul a halakat általában Tiszából és a Dunából szerzik.