Mindenkinek vannak hosszabb napjai, amikor nincs ideje a főzésre. Ezekre a napokra összegyűjtöttünk 10 egyszerű, olcsó, de annál finomabb ételt, melyet akár 30 perc alatt el tudsz készíteni! A lista rendkívül változatos, biztosan Te is találsz majd benne olyan receptet, ami tetszeni fog! Lássuk tehát, mik azok az ételek, amikkel időt tudunk spórolni. Te ismered őket?
1. Krumplis tészta tepertővel
Hozzávalók (4 adag)
- 70 dkg krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 25 dkg tepertő
- 40 dkg kockatészta
- olaj
- zsír
- fűszerpaprika, só, bors ízlés szerint
Hámozzuk meg a krumplit, majd vágjuk kisebb kockákra azokat, a hagymát aprítsuk fel.
Egy lábasban hevítsük fel az olajat, zsírt, majd üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a krumplit. Tegyük vissza a tűzre, majd egy kevés vízzel főzzük addig, ameddig a krumpli meg nem puhul. Ízesítsük a fűszerekkel. Amikor úgy gondoljuk, hogy megfőtt a krumpli, törjük őket össze krumplinyomóval.
Pirítsuk át az apró kockákra vágott tepertőt, főzzük ki a tésztát sós vízben.
Keverjük össze a krumplit a tésztával, illetve a tepertő egy részével. A maradék tepertőt tálaláskor szórjuk a krumplistészta tetejére. Savanyúsággal tálaljuk.
2. Zöldséges kuszkusz csirkemellel
Hozzávalók (4 adag)
- fél leveskocka
- 30 dkg kuszkusz
- 30 dkg csirkemell
- 3 dl víz
- olaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 3 fej gomba
- 3 db kaliforniai paprika
- só, bors ízlés szerint
A vízben forraljuk fel a leveskockát, majd öntsük rá a kuszkuszra, fedjük le, s hagyjuk állni 20 percig.
Vágjuk apró kockákra a csirkemellet, majd olajon süssük őket át. Ízesítsük a fűszerekkel, majd ahogy elkészült szedjük ki a serpenyőből, majd tegyük félre őket.
Vágjuk apróra a hagymát, majd dinszteljük meg olajon. Kockázzuk fel a maradék zöldséget, s adjuk a hagymához – pároljuk őket össze, míg meg nem puhulnak.
A kuszkuszt lazítsuk egy picit fel villával, majd keverjük hozzá a zöldségeket és a csirkemellet.
3. Gyors brokkolifasírt
Hozzávalók (4 adag)
- 30 dkg brokkoli
- 2 db zsemle
- 2 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl olaj
- víz
- só, bors ízlés szerint
Sós vízben főzzük meg a brokkolirózsákat, majd szűrés után pépesítsük őket egy villa segítségével. Közben áztassuk a zsemlét langyos vízbe, s kinyomkodás után tegyük egy tálba. Üssük hozzá a tojást, majd tegyük bele a pépesített brokkolit. Fűszerezzük, reszeljük bele a fokhagymát, majd jól dolgozzuk össze a masszát.
Amennyiben a massza túl lágy, keverjük hozzá zsemlemorzsát. Formáljuk belőle golyókat, majd kicsit lapítsuk őket ki, hempergessük zsemlemorzsába, s nem túl forró olajban süssük őket ki.
Nagyon hamar elkészül, megpirosodik, úgyhogy figyeljünk rájuk oda.